Снимка: БулфотоЗдравният министър Костадин Ангелов направи инспекцията на първия у нас

...
Снимка: БулфотоЗдравният министър Костадин Ангелов направи инспекцията на първия у нас
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Хората, които са преболедували Ковид, също могат да се ваксинират

Снимка: Булфото

Здравният министър Костадин Ангелов направи инспекцията на първия у нас изнесен кабинет за имунизации против Ковид-19. Заедно с него бяха и други негови сътрудници от министерството. По думите му, има опция да бъдзат разкрити още два такива кабинета.

Екип на Министерството на здравеопазването ще търси всички отговори на въпросите на пациенти, с цел да може да създадат осведомен избор за успеваемостта и сигурността на имунизацията.  " Първа фаза ще стартира с имунизация на медицински личен състав в лечебните заведения. Желаещите към сегашния миг да се имунизират са към 33%, само че в някои лечебни заведения не престават да подават информация. Предстои цифрата да бъде изменена ", съобщи той пред публицистите.
" Има ваксини които се слагат еднократно, други - двукратно. Очакваме Информационно обслужване да сътвори сотфуерна обезпеченост на имунизацията. Личните лекари упорстват да вкарват данни в осведомителната система, а Информационно обслужване пое ангажимент автоматизирано да се извличат данните и да се вкарват в тази за Ковид-19 ", сподели още проф. Ангелов и посочи, че имунизирането ще стартира не по-рано от началото на 2021 година, оповестява " България Он Еър.

Здравният министър акцентира, че хората, които са преболедували, може да се имунизират, като това по никакъв метод не е рисково за тяхното здраве. Същото важи и за тези, които биха могли да са позитивни и нямат изявена симптоматика.
" Ваксината е доброволна и безвъзмездна. Ще се опитаме да създадем най-хубавото за българските жители. Неприемлива е цената, която плащаме с толкоз човешки животи. Ще упорствам ограниченията да останат ", сподели още проф. Ангелов.

Той акцентира, че организацията в София е на задоволително високо равнище и това се дължи персонално на напъните на кмета Йорданка Фандъкова. Контролът върху потока от пациенти в София беше съответно следен и беше дадена глътка въздух на всички лечебни заведения, посочи министър Ангелов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР